Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MENHlR

22. 7. 2009 11:23
Z Plzně do Roztok

Z kraje prázdnin jsme měli jet s partou Lužnici. Bohužel, povodně zasáhly i tam, takže cíl byl operativně změněn na Berounku. Po zkušenostech z let minulých jsme očekávali, že by mohla Berounka trochu téct, protože píseň Ivana Mládka začíná veršem vpravdě nepravdivým. Berounka většinou neteče a proud abys pohledal...

Berounka totiž není řeka, ale soustava rybníků. Nicméně před třemi týdny to řeka docela byla. Po šest dní se nám stala domovem, nesla nás, myla nás, těšila nás, byla všude. Řeka není jen rýna s vodou, je to vše okolo, vše s ní spjaté. Historii připomínají hrady Libštejn, Krašov, Křivoklát i Karlštejn a hlavně Stradonice u Nižboru. Člověk má možnost potichu vniknout do ráje vážek, kachen, sáhnout si na koberec stulíků, na vteřinu spatřit vydru (jestli to nebyl vodník). Klid bývá vystřídán dotykem civilizace - milým i nemilým. Jezy s elektrárnami, lomy a vápenky, staré mlýny co si hrají na luxusní hotely, kempy, rybárny, přívozy.

Člověk si ale najde co ho pohladí, pane Pavle

0 0
možnosti

Ivana Vavřinová

22. 7. 2009 11:53
Re: Z Plzně do Roztok

:-)

ostuda, já tam ještě nikdy nebyla. ale určitě vyrazím, chci ten kraj vidět a zjistit, jestli je tam tak nádherně, jak o tom Ota Pavel píše. letos to nebude, snad příští rok ;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS